Uitslag prijsvraag nieuwe naam Cluster D: de Kerknoabers

Zondag 1 oktober 2023 hebben we voor het eerst als vijf kerken van Cluster D samen een kerkdienst gehouden in de Remigiuskerk in Hengelo. Cluster D is een samenwerkingsverband van de protestantse gemeentes in Steenderen, Wichmond, Hengelo, Vorden en Zelhem. We vallen met dit samenwerkingsverband onder een groter verband van kerken in de Achterhoek. Dit groter verband is opgedeeld in clusters. 

Maar over de naam ‘Cluster D’ waren we niet tevreden. Het riep bij veel mensen de vraag op ‘wat bedoel je met Cluster D?’ Daarom hebben we tijdens de kerkdienst op zondag 1 oktober 2023 een prijsvraag in het leven geroepen. Bedenk een nieuwe naam voor Cluster D die vertelt over onze samenwerking!

Elf inzendingen zijn er opgestuurd. U moet denken aan namen als: ‘QAN gemeenten, D’n noabergoarden, Diamant, Een hand vol liefde, Geloof in gemeenschap, Kerk in kern, Samen kerk zijn, de Kerknoabers, CD, Kwint en Bij1diensten. 

Op de laatstgehouden vergadering van het Cluster D (dit zijn een aantal mensen vanuit de verschillende kerkenraden) is gekozen voor de naam ‘de Kerknoabers’. Deze naam is ingezonden door Erik Lichtlee uit Steenderen. 

Natuurlijk hoort bij een prijsvraag een prijs! Zondag 18 februari werd Erik verrast in de kerkdienst met de felicitaties dat hij de prijsvraag had gewonnen en kreeg hij ‘noaberkoeken’ overhandigd. 

Als u nu in uw kerkblad iets leest over de samenwerking tussen de vijf protestantse gemeentes in Vorden, Wichmond, Steenderen, Zelhem en Hengelo dan zult u lezen over de ‘Kerknoabers’. Een naam die precies weergeeft hoe de samenwerking in elkaar steekt: we zijn ‘noaber’ van elkaar als buurkerken en helpen elkaar waar nodig, in praktisch en geestelijk opzicht.

Ds. Rineke van den Berg

Herdenking 4 mei 2024

Aan de 4 mei herdenking wordt in Hengelo (Gld) op de volgende wijze inhoud gegeven: 19.00 – 19.30 uur Interkerkelijke Gedachtenisdienst in de Remigiuskerk. 19.40 uur In de Synagogestraat worden...

Terugblik Kliederkerk 3 maart 2024

Een groot aantal kinderen, met hun ouders en/of oma/opa, was die zondagmiddag naar de Remigiuskerk gekomen om samen bezig te zijn rond het verhaal van de schepping. Eerst werd gekeken...

Op zoek naar nieuwe commissieleden

De commissie Ontmoeting en Inspiratie is naarstig op zoek naar nieuwe leden, omdat een van de leden wil stoppen. Het is geen werkbare situatie meer als dit werk door maar...