Activiteiten agenda

PKN Hengelo Gld

De Protestantse gemeente Hengelo Gld organiseert vele activiteiten voor een ieder die hier aan wil deelnemen. 

Aantal geplande activiteiten

Komende activiteiten

26
sep
Uitleg over het Labyrint door Helma van Loon
Inspiratie en Ontmoeting
We bezoeken op 26 september het labyrint bij de Pionierskerk in de Slangenburg. Pelgrims hebben in het verleden sporen achtergelaten langs de paden die hen naar hun doel voerden. Daarbij horen kerken, kloosters, hospitalen en bijvoorbeeld grafstenen. Het meest interessante, het
vertrek: Kerkstraat 15
5,00
13:45 uur
Opgeven: Frida Meints

Onze vaste activiteiten

Binnen onze gemeente hebben we vaste activiteiten die wekelijks, maandelijks of op verzoek plaats vinden. Van harte welkom!

 
Schoef Moar An

Elke eerste dinsdag en woensdag van de maand bent u van harte welkom bij Schoef Maor An, een gezellige gezamenlijke avondmaaltijd in Kerkstraat 15. De maaltijd

(drie gangen) wordt verzorgd door een aantal vrijwilligers die heerlijk koken.

 

Heeft u een drukke werkdag gehad? Geen zin om zelf te koken? Wel weer eens zin in wat gezelligheid? U bent van harte welkom om ‘an te schoeven’!

Inloopochtenden

Gewoon een keer een kijkje nemen? Gezellig koffie drinken of een praatje maken? U bent van harte welkom, er zijn altijd twee gastvrouwen/-heren om u te ontvangen.

 

Er is koffie, thee en internet, er zijn spelletjes en kranten en een computer. U vindt een reeks folders over allerlei maatschappelijke onderwerpen en er zijn heel veel mooie boeken voor een

spotprijsje te koop! De opbrengst van de boeken gaat naar De Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk.

Breicafé Zet Moar op

Elke vrijdagochtend is er een creatieve ochtend! U hoeft geen breiwonder te zijn, ook beginners zijn van harte welkom! Er wordt ook geborduurd en gehaakt en natuurlijk is het vooral erg gezellig.

Bezoekwerk

Er zijn 42 bezoekmedewerkers, die regelmatig vaste adressen bezoeken. Sommigen hebben 1 adres, anderen 3 adressen, dit ligt er helemaal aan hoeveel tijd iemand te besteden heeft. Een ieder kijkt zelf hoe vaak er een bezoekje wordt gebracht, soms kan dat 1x per maand zijn, maar ook wel één keer in 2 maanden. Soms geven de mensen aan meer bezoek op prijs te stellen, maar ook, dat ze het wel fijn vinden, maar het echt niet nodig vinden dat er elke maand iemand langs komt.

 

Tachtigplussers die geen vaste bezoeker hebben worden bezocht door één van de coördinatoren. Dan wordt ook de vraag gesteld of ze een vaste bezoeker op prijs stellen. Zo ja, dan wordt de juiste bezoekmedewerker gezocht bij de betreffende persoon.

Repaircafe

Geef kapotte spullen een nieuw leven

Misschien wilt u ook graag iets (laten) repareren, maar weet u niet hoe? Kom dan naar het Hengelose Repair Café!

Neem gerust uw kapotte apparaten, kleding, meubels, speelgoed en andere spullen mee! Samen met een expert wordt alles wat nog gerepareerd kan worden, ook daadwerkelijk gerepareerd. Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een advies om zélf te gaan repareren. 

Jeugdsoos

Voor jongeren van onze gemeente en hun vrienden is er eens in de zes weken ‘jeugdsoos’. Een ouderwetse naam die een boel gezelligheid inhoudt! We zijn met zo’n 10 tot 15 jongeren en regelmatig wordt er een vriend of vriendin meegenomen. Altijd welkom!

 

Heb je zin om eens langs te komen? Doen! 

De tijden staan in Klokgeluiden, maar je kunt ook dominee Rineke van den Berg een appje sturen wanneer de soos weer is. 

Taalles Oekraïners

Ontmoeting en taalles voor de Oekraïense mensen in Hengelo en omgeving. 

 

Er is een Nederlandse docente aanwezig die Engels spreekt. Ook is er een tolk aanwezig die Russisch spreekt. Het is gratis en u kunt altijd binnenlopen zonder afspraak.

Cantorij

De Cantorij van de Remigiuskerk bestaat al bijna veertig jaar en is indertijd opgericht om liederen uit het liedboek voor de Kerken uit 1973 bij de gemeente bekendheid te geven.

 

In 2013 is een nieuw liedboek verschenen met als titel: “Zingen en bidden in huis en kerk”. Er staan meer dan 1000 (>duizend!) liederen in en veel van deze liederen zijn nog niet allemaal ten gehore gebracht en/of gezongen.

Bloemendienst

Elke zondag wordt in de kerkdienst in de Remigiuskerk afgekondigd voor welke zieken in de gemeente de in de kerk staande bloemen bestemd zijn. Sinds enkele jaren zijn dat twee bossen die dan door kerkgangers bij de genoemden, thuis of in het ziekenhuis, bezorgd worden. Het werkt tot ieders tevredenheid.

 

Eén bos wordt via een oproep beschikbaar gesteld door een gemeentelid en de tweede bos wordt gekocht en betaald uit de pot “giften bloemendienst”.

Activiteiten in de buurt