Ga je mee? Wandelend op weg naar Pasen Bronckhorst  2024

De protestantse kerken van Steenderen, Vorden, Hengelo, Zelhem en Wichmond organiseren ook in 2024 weer een wandelevenement! “Ga jij ook mee?” De derde op rij! Het succes van het eerste jaar, 2022, werd overtroffen in 2023! Meer dan 500 keer is de route op de website bekeken en gedownload. Hoeveel wandelaars dat zijn geweest weten we niet, maar het waren er velen die op één of andere manier mee hebben gedaan.

De tijd voor Pasen, de veertigdagentijd, is een tijd van bezinning. Juist wandelen kan helpen bij deze bezinning. Lopend door de natuur, alleen of samen. Je verwonderen over de schepping. Genieten van de stilte en de rust tijdens een ochtendwandeling of een moment van reflectie tijdens een avondwandeling aan het eind van een drukke hectische dag. 

De nieuwe wandelingen, die starten en eindigen bij of in de buurt van de voordeur van de vijf deelnemende kerken, lopen weer door de prachtige ontluikende natuur van Bronckhorst. De routes met de onverwachte paadjes zijn ongeveer 5 km lang en kunnen worden verkort tot 2 à 3 km. 

Bij elk startpunt hangt gedurende de veertigdagentijd een QR-code. Deze QR-code geeft toegang tot een routebeschrijving, een routekaart of een gpx-bestand voor een route-app. 

De papieren routebeschrijvingen zijn van 18 februari tot en met 17 maart van 11.00 tot 11.30 uur af te halen na de kerkdiensten van de deelnemende kerken. Daar kunnen ook de wandelpaspoorten afgehaald worden. Door de week is de papieren routebeschrijving en/of paspoort ook plaatselijk af te halen op een punt vermeld bij de QR code.

Er zijn dit jaar ook een tweetal routes die bijzonder geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Het gaat om Zelhem en Steenderen.

Nieuw dit jaar is, dat er elke zondag bij een van de deelnemende kerken ook gewandeld kan worden met de plaatselijke dominee. De meeste van deze wandelingen starten om 14.00 uur. Na afloop is er voor de deelnemers een kopje koffie of thee. 

18 februari Hengelo Gld              14.00 uur
25 februari Wichmond                 14.00 uur
3 maart  Zelhem                           14.00 uur
10 maart Steenderen                   Let op! Deze wandeling begint om 11.45 uur. Koffie vooraf!
17 maart Vorden                          14.00 uur

Op Palmzondag 24 maart kan elke deelnemer op vertoon van het volle wandelpaspoort na de kerkdienst plaatselijk een kleine herinnering in ontvangst nemen.
Uiteraard zijn de wandelingen vrij te belopen op elk gewenst tijdstip: ook zonder paspoort. De wandelingen van 2023 zijn ook nog beschikbaar via de website.

Verdere informatie is te vinden op: opwegnaarpasen.atwebpages.com 

Ga jij ook mee? We wensen iedereen weer veel wandelplezier toe!

Repaircafé, repareer je kampeerspullen

Repair Café Het Repair Café is ook tijdens de zomermaanden elke 1e en 3e donderdag van de maand van 15.00 tot 20.00 uur geopend aan Kerkstraat 15 in Hengelo Gld....

Noaberviering

Zaterdagavond 20 april waren we bij elkaar in het kerkje van de VGH aan de Banninkstraat voor onze noaberviering. Thema deze keer: “Bomen verbinden”. We begonnen met ontmoeting met appelsap...

Uit de Diaconie

In de Pinksterdienst van 19 mei hebben we afscheid genomen van 2 diakenen: Diny Hebbink en Johan Harmsen. Geruime tijd hebben zij aan het ambt invulling gegeven. Diny 12 en...