Breien voor mensen met lepra

Nadat ik via via een grote zak met ongebleekte katoen kreeg, hoorde ik van het project Breien voor Lepra. Al mijn vriendinnen in het Noorden kenden het. Ik nog niet, maar nu ken ik het wel. Bent u misschien uitgebreid met sokken en andere breisels? Of weet u niet meer wat u nu zou willen breien? Breit u dan met mij mee voor de Leprazending?

Waarom breien?
De zwachtel die u voor mensen met lepra breit, wordt gebruikt om de voeten of handen te verbinden na een operatie. U breit een kwalitatief hoogwaardig product dat niet in de landen zelf wordt geproduceerd. Het grote voordeel is, dat uw zwachtel kan worden gewassen en hergebruikt. Het is belangrijk om hiervoor 100% katoen te gebruiken. Dit materiaal absorbeert vocht en voelt niet zweterig aan bij het dragen in landen met hoge temperaturen. Daarnaast geeft de zwachtel de patiënt stevigheid en vormt zij een verzachtende laag om de gevoelige wonden.

Brei-instructie zwachtels
Zwachtels kunnen gebreid worden van 100% katoen geschikt voor naalddikte 2,5 tot 3,5 mm. De katoen mag ongebleekt zijn, maar mocht u een andere kleur hebben dan is dat uiteraard ook goed.

Werkwijze: 20-30 steken opzetten (breedte moet tussen de 10 en 15 cm worden) en ribbelsteek breien. De lengte van de zwachtel is 150 cm. Het breien gaat als volgt; eerste steek recht afhalen, recht breien tot het eind van de naald. Deze toer steeds herhalen.

Inleveren: Eind september kunt u de zwachtels inleveren bij Frida Meints, Ruurloseweg 35, tel. 06-51007904.

Of vanaf nu bij  Kerkstraat 15 (op dinsdagmorgen of vrijdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur) of in de Remigiuskerk op zondag. U kunt het daar in aan een zak (met uw naam) aan de kapstok hangen.

Gevraagd:  Kunt u niet (meer) breien, maar heeft u nog wel katoen? Dan kunt u deze ook inleveren bij bovengenoemde adressen.

JONG!

De vader van Franciscus was een hele rijke man. Hij was een succesvolle stoffenhandelaar. Franciscus woonde in Assisi en wilde ridder worden voor de Paus. Maar in een droom hoorde...

Terugblik oecumenische Noaberviering op 7 september in de Vrijzinnige Kerk

Presentatie door drie mensen van de kerken in Hengelo te weten Protestantse Kerk, de Vrijzinnige Kerk en de Katholieke Geloofsgemeenschap. Het thema voor deze bijeenkomst was “Uitnodiging”. In het midden...

Een “goed verstaander en een half woord”.

Blijft een mooi uitgangspunt: “goed verstaander en een half woord”.  En dan ook bij fase 3. Uitgebreid zijn de 1e en 2e fase van “Beeld en Geluid” in de versie...