10-Jarig Jubileum Repair Café (vervolg)

In de vorige Klokgeluiden heeft al een verslag gestaan van het succesvolle “Open Repair Café” op zaterdag 16 september. Voor de vrijwilligers was het jubileumfeest nog niet ten einde. Op woensdag 20 september waren we te gast bij de “Vrienden van de Bibliotheek“ die ons en de introducees van het Repair Café een film aanboden. We genoten van de onderstaande prachtige film.

 ”A jak in the classroom.”

De jonge Ugyen is een leraar in het moderne Bhutan. Hij vervult zijn taken, terwijl hij van plan is om naar Australië te gaan om daar zanger te worden. Als een terechtwijzing sturen zijn superieuren hem om zijn studie af te ronden naar de meest afgelegen school ter wereld, in een ijzig Himalayadorp genaamd Lunana. Hij wordt verbannen uit zijn verwesterde comfort en komt er pas aan na een zware achtdaagse trektocht. Daar vindt hij geen elektriciteit, geen schoolboeken en zelfs geen schoolbord. Hoewel ze arm zijn, heten de dorpelingen hun nieuwe leraar hartelijk welkom, maar hij staat voor de zware taak om de dorpskinderen les te geven zonder middelen.

De inventiviteit van ons als vrijwilligers van het Repair Café staat natuurlijk niet in verhouding tot die van de leraar en van de bewoners van het kleine bergdorpje Lunana, maar een vergelijk is er wel!
We bedanken de “Vrienden van de Bibliotheek“ voor het geweldige gebaar en aanbod van deze prachtige film met beelden van de schoonheid van de Himalaya en mensen die gelukkig en tevreden zijn, met in onze ogen een zeer primitieve omgeving!

Op vrijdag 22 september hebben we een dagje uit in Zutphen georganiseerd. We liepen een door Jakob samengestelde rondleiding langs hofjes en historische gebouwen in Zutphen. Hierna genoten we van een lunch bij oud-vrijwilliger Iet Feit. Iet ontving ons bij haar thuis met koffie en thee. De meegenomen lunch smaakte prima na de rondwandeling. Daarna begaven we ons naar de aanlegsteiger van de fluisterboten (Berkelzomp) en maakten een rondvaart op de Berkel en wateren rondom Zutphen. Het tochtje met de Berkelzomp gaf ons vanaf het water een ander zicht op de fraaie en historische stad Zutphen, maar we kregen ook een blik in de keuken van een andere vrijwilligersorganisatie. De fluisterboten worden bemand door een 40-tal vrijwilligers.

Het Repair Café, wordt afgezien van de ruimte die de Diaconie beschikbaar stelt, niet gesubsidieerd. Het is daarom fijn dat we met de hulp van vrijwilligers, de Vrienden van de Bibliotheek en Iet kunnen terugkijken op een mooi (lowbudget) jubileumfeest!

In deze 10 jaar zijn er bij het Repair Café zo’n 2500 dingen aangeboden voor reparatie en zijn er zo’n 2000 zaken gerepareerd. Een mooi resultaat. Op naar de volgende 2500!  “Weggooien? mooi niet!“

www.repaircafehengelogld.nl

Terugblik Interkerkelijk motortreffen Joure-Hengelo

 Soms zit het mee en soms zit het tegen… Op het moment van schrijven (dinsdag 16 april om 8.30 uur) valt de regen met bakken uit de lucht en geeft...

Terugblik Hengelo gezamenlijk op weg naar Pasen

In de donkere avond van Goede Vrijdag liep een aangroeiende groep mensen de passietocht, georganiseerd door de drie geloofsgemeenschappen van Hengelo Gld. Zo werd die dag stil gestaan bij de...

Overstapdienst

Op zondag 7 juli 2024 is er een overstapdienst voor de kinderen die in groep 8 zitten en na de zomer naar de middelbare school gaan. Er zijn al twee...