Werkgroep Inspiratie & Ontmoeting Hengelo Gld

Seizoen 2023-2024

We zijn dit zijn seizoen begonnen met een bezoek aan natuurbegraafplaats Het Schapenmeer. Het Bijbels koken hebben we jammer genoeg moeten cancelen. Er waren te weinig deelnemers. Het bezoek aan de Kerk in Vierakker was weer een succes. Hiervan is op een andere plek in Klokgeluiden een verslag.

Voor het winterseizoen hebben we inmiddels een paar activiteiten gepland. We zijn nog met wat zaken bezig, zodra deze vaststaan zullen we dit bekend maken.

13 december Bloemschikken Adventkerststuk
Onder leiding van Gerda Groot Roessink maken we een Adventkerststuk
Graag een snoeischaar meebrengen.Plaats: Kerkstraat 15
Aanvang: 19.00 uur
Kosten: € 7,50
Opgave noodzakelijk. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar.

18 Januari bezoek aan het Catharijneconvent in Utrecht
Op 18 januari gaan we een bezoek brengen aan dit kerkmuseum. Er is dan een tentoonstelling  Fashion for God. “Maak je op voor een ongekende ervaring vol weelderige modestoffen, oogverblindend borduurwerk en luxueuze high fashion uit de renaissance en de barok. Dwaal door balzalen vol rijkversierde mantels en overdadig gebloemde baljurken. Exclusief gemaakt én hergebruikt om te stralen op het altaar in de periode van de Nederlandse schuilkerken.”
Maar uiteraard nemen we de hele dag de tijd voor dit prachtige museum.
Het wordt een low budget bezoek. We gaan met de trein. Dat betekent daluren. U wordt verzocht zelf een lunchpakket mee te brengen.
Vertrek: 8.15 uur. Thuiskomst rond 20.00 uur
Kosten: rond de € 25,00
Opgave is uiteraard noodzakelijk. Er zijn 14 plaatsen beschikbaar. Indien u in bezit bent van een museumjaarkaart, meldt u dat dan bij de opgave.

14 Februari Sobere maaltijd
Bij de start van de veertigdagentijd houden we een sobere maaltijd. Het gaat om een eenvoudige maaltijdsoep met brood en koffie, thee of melk.

De bijeenkomst heeft een bezinnend karakter vanwege de veertigdagentijd, die een tijd van inkeer is. Wij zullen enkele liederen zingen en luisteren naar woorden, die van betekenis kunnen zijn voor ons leven.

18 april Bezoek aan het Kervel, tweede kans
Vorig jaar was deze activiteit erg succesvol. Er staan nog mensen op de wachtlijst. Daarom organiseren we nogmaals deze excursie!
U kunt zich alvast aanmelden bij Jo van Aken.

Tot slot:
30 Mei  Afsluiting van het seizoen Bezoek aan het Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg

Hartelijke groet,
Jo van Aken tel. 0575-461800 of jo.van.aken@gmail.com
Frida Meints tel. 0651007904 of f.meints@gmail.com

Sinttijd bij Repair Café Hengelo Gld

In deze periode rond Sinterklaastijd willen we als Repair Café Hengelo Gld aandacht besteden aan het hergebruik en repareren van kapot speelgoed. 7 december repareren wij voor de tweede keer...

Inspiratie en ontmoeting

18 januari bezoek aan het Catharijneconvent in Utrecht Op 18 januari gaan we een bezoek brengen aan dit kerkmuseum. Er is dan een tentoonstelling: Fashion for God.“Maak je op voor...

Christmas feelings concert

Om in de kerstsferen te komen willen we u graag uitnodigen voor een “Christmas feelings” concert gepresenteerd door muziekvereniging Crescendo uit Hengelo samen met koor Reborn uit Wichmond. Datum:  Zondag...