Het laatste Sint Jorisconcert van dit seizoen : Het “Euregio Strijkkwintet”.

10
mrt
Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort
Richtbedrag (vrije bijdrage) € 14,00
15:00 uur
in de buurt

De musici van het Euregio Strijkkwintet hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke liefde voor de kamermuziek. Opgericht in 2010, is dit ensemble uitgegroeid tot een kamermuziek ensemble van internationale allure. De leden van dit ensemble wonen in en rond de Achterhoek.

Susanne Broekhuijsen, eerste viool, speelde Beethoven, Mendelssohn en Korngold bij de meeste Nederlandse orkesten.

Joan Dillon, tweede viool, is vaste gast bij het kamermuziekfestival van Calgary en heeft een lange staat van dienst als tweede concertmeester van het Orkest van het Oosten.

Miriam van Dixhoorn, altviool, was 10 jaar verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch orkest, maar haar interesse gaat ook uit naar diverse lichtere muzikale genres.

Benno Rickert, eerste cello, speelt regelmatig in concertregistraties voor de WDR en de BR (Bayerischer Rundfunk) en is docent en plaatsvervangend directeur van de muziekschool van Borken.

Gesa Hangen, tweede cello, is ook lid van het Indigo Strijkkwartet en is breed muzikaal actief. Zij speelt jazzimprovisaties, filmmuziek, traditionele Chinese muziek en maakte deel uit van de Heavy Metal band Therion.

Kerk open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici onder het genot van een glaasje wijn of vruchtensap.