Goede Vrijdag viering

29
mrt
speelveld aan de Stekweg
19:30 uur
PKN Hengelo Gld

Op Goede Vrijdag werken de drie geloofsgemeenschappen in Hengelo Gld samen.

We houden de lijdensweg van Jezus niet binnen de muren van de kerk, maar gaan naar buiten.

We lopen vanaf het speelveld aan de Stekweg naar het solarpark en steken daarna de Heurne over naar de Snetlageweg. Vervolgens lopen we via de Schoolstraat, Hofstraat en Regelinkstraat langs de oude smederij naar het eindpunt bij de Vredesvlam aan de Kerkstraat.

 

Een groot houten kruis wordt daarbij in ons midden gedragen. Het zal een ingetogen tocht worden, waarbij we op verschillende punten stil staan bij een woord dat te maken heeft met één van de zeven uitspraken van Jezus toen  Hij aan het kruis hing.

 

Iedere halteplaats levert een specifiek onderdeel op voor een klein eigen kruisje, dat iedere deelnemer aan de tocht, bij aanvang of onderweg, met zich mee te dragen krijgt. We doen dit alles met respect voor de verschillende tradities die de drie geloofsgemeenschappen kennen. Iedereen is welkom om mee te lopen of aan te haken.

We starten om 19.30 uur vanaf het speelveld aan de Stekweg nabij solarpark De Kwekerij.

 

Oproep

Wie wil op Goede Vrijdag ‘s avonds het passiekruis dragen? We kijken bij de opgave of we meerdere teams kunnen samenstellen zodat onderweg gewisseld kan worden. Mannen, vrouwen en jongeren zijn welkom om het passiekruis een stukje mee te dragen.

Opgave en/of info bij Rineke van den Berg (tel. 06 37350753) of Gerry Spekkink (tel. 06 47153610).