Het Skazka Kwartet met Beethovens Strijkkwartet opus 131 (1826)

13
okt
Sint Joriskerk, Markt 3 Bredevoort
14,00
15:00 uur
in de buurt

Zondagmiddag 13 oktober zal in de Sint Joriskerk in Bredevoort het Skazka Kwartet optreden.

Het Skazka Kwartet bestaat uit Lena ter Schegget, Dmitry Ivanov, Lisa Eggen en Emma Besselaar. Sinds maart 2022 storten zij zich vol enthousiasme op het prachtige strijkkwartetrepertoire. Na het winnen van het Storioni Concours 2022 speelden zij onder andere in het Concertgebouw, De Doelen Rotterdam, TivoliVredenburg en op verschillende festivals waaronder het ZOOM! Festival, het Grachtenfestival en het Storioni Festival.

Skazka is het Russische woord voor sprookje, en dat is precies wat het kwartet nastreeft: het vertellen van verhalen. In dit concert wordt het verhaal verteld in muziek en brieven van de componist. In 1826, een jaar voor zijn dood, legde Beethoven de laatste hand aan zijn laatste strijkkwartet, opus 131. Hij was inmiddels volledig doof. Misschien gaf dit hem wel de vrijheid om de grenzen van de klassieke muziek nóg verder op te zoeken. Het monumentale zevendelige werk maakte grote indruk, en deed Schubert opmerken: “Nach diesem Werk, was bleibt uns noch zu schreiben?”

2020 had het grote Beethovenjaar moeten worden: het 250ste geboortejaar van de componist. We weten allemaal nog wel waarom dit flink in het water viel. Reden genoeg voor het Skazka Kwartet om in 2025, 5 jaar later, met dit programma nogmaals een ode te brengen aan deze meester van het strijkkwartet.

 

Meer informatie over dit jeugdig en zeer talentvol kwartet is te vinden op www.skazkakwartet.nl en onder 'Media' kunt u een aantal recente (video)opnames beluisteren.

Meer informatie vindt u uiteraard ook op onze eigen website: https://sintjorisconcerten.nl

 

Tenslotte

Het concert vindt plaats op 13 oktober in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort.

Aanvang 15.00 uur. Kerk open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is ruim een uur.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici. Een glaasje zal daarbij niet ontbreken.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 14,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Voor kinderen tot 16 jaar is de toegang gratis.