Lezingen Twentse School voor Theologie

26
sep
St. Mary’s Chapel nabij Markelo.
00:00 uur
in de buurt

De Twentse School voor Theologie organiseert opnieuw een reeks lezingen en debat voor het academische jaar 2024-2025. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden voor deze inspirerende avonden.

Verdieping in de gereformeerde verlossingsleer

Op donderdag 26 september staat de gereformeerde verlossingsleer centraal. Christenen belijden dat zij verlost zijn, en de leer van verlossing, ook wel soteriologie genoemd, is hierbij essentieel. Voor gereformeerde en reformatorische christenen zijn termen als verkiezing, roeping, wedergeboorte, geloof, bekering, rechtvaardiging, heiliging en volharding belangrijke begrippen binnen de soteriologie. Hoe verhouden deze zich tot elkaar? Prof. dr. Wim van Vlastuin, hoogleraar Theologie en Spiritualiteit van het gereformeerd protestantisme aan de Vrije Universiteit Amsterdam, zal ons hierin begeleiden met een perspectief vanuit een klassiek gereformeerd document, de Heidelbergse Catechismus. Deze lezing vindt plaats in de bekende St. Mary’s Chapel nabij Markelo.

 

Kennismaking met de hermeneutiek

Op woensdag 27 november staat de hermeneutiek centraal. Deze avond richt zich op de interpretatie van de Schrift en de navolging van Christus. Hans Burger, auteur van Jesus Christ, Hermeneutics, and Scripture (2024), zal ons een alternatieve en rijkere benadering van hermeneutiek en Schriftleer presenteren. In zijn boek benadrukt hij de nauwe verbinding tussen delen in Jezus Christus en het Bijbellezen. Hans Burger, woonachtig in Enschede, is hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Utrecht. Deze lezing vindt plaats in de Doopsgezinde kerk te Almelo.

Verdere lezingen

Naast deze avonden worden er ook lezingen georganiseerd over onder andere de theologie van de Middeleeuwen en groene theologie. Bovendien staat er een lezing gepland met de Theoloog des Vaderlands, Kees van Ekris.

Wij hopen van harte u op één of meerdere avonden te mogen verwelkomen.