Werkgroep Ontmoeting en Inspiratie

Werkgroep Ontmoeting en Inspiratie

Als werkgroep zijn we weer druk bezig met het programma voor het nieuwe jaar. Er staan al veel activiteiten op de voorlopige agenda: bloemschikken, een filmavond, een thema-avond rond autisme en selectief mutisme en geloven, (bijbels) koken, een spreker… maar ook een paar dagen wandelen zou kunnen.
Mensen die eens kennis willen maken met pelgrimeren, maar de stap naar Santiago te ver vinden, kunnen een midweek wandelen rond de Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem.
“Pelgrimsherberg, een voorbereidingsplek, een bijzondere overnachtingsplaats, een eindpunt voor jeugdige pelgrims, een ontmoetingsplek voor teruggekeerde pelgrims, een rustpunt op je levenspad.”

Rond de herberg in Vessem (Brabant) zijn een 4-tal dagwandelingen uit gezet. Zijn er belangstellenden voor deze activiteit? We denken er aan om volgend jaar maart/april een midweek te gaan organiseren. Voordat we actie gaan ondernemen willen we eerst graag weten of mensen daadwerkelijk belangstelling hebben. U kunt zich voor vragen of opgave wenden tot Frida Meints f.meints@gmail.com

Laatste activiteit voor de zomervakantie: 30 juni fietstocht, bezoek Pionierskerk en picknick

Op 30 juni organiseren we een fietstocht naar de Slangenburg. Nee, niet het klooster, maar de PKN kerk. Dit een pioniersplek. Helma van Loon, predikant van deze kerk, zal ons van alles vertellen over deze plaats en het labyrinth dat in de tuin ligt. Daarna gaan we samen picknicken in de tuin van deze kerk. Dan wandelen we naar de Abdij kerk van het klooster van de Slangenburg. We maken daar een vesper mee. We sluiten de middag af met een picknick rond de Slangenburg.

U kunt ook evt. met de auto komen. Vertrek 15.00 uur Willibrordhuus.

Aanmelding bij
Jo van Aken tel. 0575-461800 jo.vanaken@gmail.com
Frida Meints tel. 0651007904 of f.meints@gmail.com

Hartelijke groet, commissie Inspiratie en Ontmoeting

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: