Sint Maarten lampionoptocht en Schoenendoosactie

Sint Maarten lampionoptocht en Schoenendoosactie

 

11 november is de dag, dat mijn lichtje schijnen mag!

Dat zingen we tijdens de Sint Maarten viering en optocht.

Op vrijdag 11 november wordt om 17.30 uur gestart in de Willibrorduskerk in Hengelo. Na het verhaal van St. Maarten lopen we achter de muziek van Crescendo aan naar de Remigiuskerk, waar de kinderen een halve mantel van Sint Maarten krijgen (een halve pannenkoek). Daarna is iedereen vrij om zelf huis aan huis te gaan om velen te laten genieten van de lampionnen. De kinderen zien dat natuurlijk graag beloond met wat lekkers.

 

Sint Maarten is het feest van delen. Hij deelde zijn mantel met een arme die het koud had. Dat willen we ook doen in deze spannende tijd. Kinderen in noodsituaties en armoede zijn extra kwetsbaar. Daarom doet wij als Hengelose kerken mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?

 

Tijdens de Schoenendoosactie versieren de kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben.

 

Uw hulp is welkom

Op de scholen in Hengelo en Bekveld ontvangen de kinderen een actiefolder waarin u meer kunt lezen over de Schoenendoosactie. Hij is ook online te vinden op schoenendoosactie.nl. Daarin staat wat u in de doos kunt stoppen om een kind blij te maken.

Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. De kerken dragen ook dit jaar hier weer zorg voor. Dit hoeft dus niet toegevoegd te worden.

 

Praktisch

Kijk op schoenendoosactie.nl voor de inhoud van zo’n schoenendoos. Het is leuk als de doos mooi versierd is, maar houd de doos open (de deksel moet los kunnen voor controle). Plak ook op de buitenkant de jongen/meisje sticker met de leeftijdsaanduiding. De sticker is te vinden op de papieren folder of online te printen op schoenendoosactie.nl. Folders worden op de scholen uitgedeeld.

 

Inleveren van de schoenendozen kan:

Op de basisscholen in Hengelo Gelderland en Bekveld op 8, 9 of 10 november.

Op 11 november in de Willibrorduskerk in Hengelo, voorafgaand aan de St. Maarten viering & optocht om 17.30 uur.

 

Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op schoenendoosactie.nl

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook:

    • Fotoreportage van de gezinsdienst op 25-12-2022...

    • Jongeren van de SOOS en ouders van deze jongeren, noteer onderstaande data vast in je agenda!...

    • Fotoreportage van de Kinderkerstviering 2022...

    • Het is herfst. Van oudsher een tijd om stil te staan bij verdriet en gemis van wie er niet meer is. ...