Werkgroep Inspiratie & Ontmoeting – Okt 2022

Thema: Anders zijn, binnen onze gemeenschap, een klein verschil?

Op 6 oktober organiseert de werkgroep Inspiratie en Ontmoeting een thema avond over “Anders zijn” binnen onze (kerk)gemeenschap. Natuurlijk weten we dat niet iedereen hetzelfde is. Maar dat betekent niet dat we ook beseffen wat “anders zijn dan” betekent binnen een structuur van dorp en/of kerk. Mogen en kunnen mensen daar ook echt “anders” zijn? Is daar dan ook echt ruimte voor? Hoever gaat ons begrip?

“Als God in je hart woont, hoe moet dat dan bij een harttransplantatie? Het is een vraag van iemand met autisme. Ons geloof en ons taalgebruik zit vol beeldspraak en symboliek – en dat is voor mensen met autisme lastig.

Andere mensen praten wel, maar hebben in sommige situaties geen taal om gevoelens en emoties te uiten. “Een brood kopen? Dat kon ik niet. ‘Dank u’ zeggen als ik in de winkel een snoepje kreeg? Ook niet. Het leverde wel eens geïrriteerde blikken op. Toen ik ouder werd, besefte ik dat ik anders was. Ik heb heel vaak geprobeerd om te praten, me afgevraagd wat me tegenhield, maar het lukte niet.”

“Ik zie er uit als een meisje, maar van binnen ben ik een jongen. Jammer genoeg kan ik daarom niet meer meedoen in mijn voetbalteam”, zegt Laura. Laura is op weg in de ontwikkeling van meisje naar jongen.

Zomaar wat situaties van mensen die anders zijn dan wat we gewend zijn. Hoe vinden mensen hun plek? Hoe kunnen we leren dat iedereen mag zijn zo als hij of zij kan en wil zijn. En is daar in onze kerk of dorp daar ook ruimte voor en wat komen we hier dan bij tegen?

Over deze vragen gaan we met elkaar in gesprek. Op zoek naar begrip, steun en erkenning.

Dominee Hubertien Oostdijk (moeder en predikant van de PKN kerk in Steenderen) heeft deze avond voorbereid met een aantal belangstellenden en de werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van Hengelo Gld.

Plaats: Ons Huis
Adres: Beukenlaan 30, 7255 DM Hengelo
Tijd: zaal open om 19.00 uur, start 19.30 uur
Kosten: vrije gift
Vragen: f.meints@gmail.com / 0651007904

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: