Paaschallenge 2021

In het paasweekend heeft de Jeugdraad de PaasChallenge 2021 van de PKN georganiseerd.

De Jeugdraad heeft een route uitgestippeld in Hengelo, waarbij deelnemers – op een zelf gekozen tijdstip – de route konden volgen.

De PaasChallenge, die ontwikkeld is door de PKN, had dit jaar het thema De Weg door Jeruzalem. Een aantal jongeren, kinderen en ouders liepen in ongeveer 1,5 uur een route door de straten van Jeruzalem (Hengelo) in de tijd van Jezus. Tijdens de Challenge speelden de jongeren/kinderen een rol rondom Jezus; zoals bijvoorbeeld Judas. Gedurende het spel moesten ze proberen om zich zo goed mogelijk in te leven in hun rol, waarbij het ging om de vraag ‘waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?’. Hierbij ging het erom dat je worstelt met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel wordt ontdekt dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat.

Bij diverse huizen langs de route hingen QR-codes die met behulp van een telefoon gescand moesten worden, waarna er een opdracht te lezen was op de telefoon. De opdrachten waren gebaseerd op het Paasverhaal. Zo moesten er vragen beantwoord worden als ‘Wat vieren we met Pasen?’ en ‘Waar willen ze Jezus arresteren?’ Ook zijn de deelnemers op Golgotha (Solarpark) geweest bij het kruis om een opdracht uit te voeren. Al wandelend kwam zo het Paasverhaal tot leven en ontdekten de deelnemers wie zij speelden.

Het was een bijzondere manier om bezig te zijn met het paasverhaal en de jeugdraad heeft leuke reacties gekregen op deze PaasChallenge.

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook:

    • Hoewel de PKN ruimte biedt aan het houden van kerkdiensten met 30 kerkgangers, blijven wij vooreerst...

    • Vanwege de wisselende ontwikkelingen en regelgeving rondom het coronavirus is het erg moeilijk om la...

    • De coronacrisis heeft veel ontregeld. En duurt langer dan gedacht en zeker gehoopt. Ook op het kerke...

    • De PaasChallenge, die ontwikkeld is door de PKN, had dit jaar het thema De Weg door Jeruzalem. Een a...