Paas-challenge zaterdag 11 april

De vijf gezinnen die deelnamen aan dit Paasspel volgden Jezus in zijn laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zei hij vaak tegen zijn volgelingen: “Wees niet bang!” Maar dat is erg vreemd, omdat er heel veel is om bang voor te zijn in Jezus’ tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd of verdrietig van te worden.

In dit paasspel ontdekte je dat Jezus de angst niet weghaalt, maar Hij geeft je iets nieuws, iets extra’s. Jezus haalt je niet weg uit het gevaar, maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof en moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven wat jij net van Jezus hebt ontvangen.
We speelden een aantal rondes van dit spel thuis, samen met minimaal 1 ouder of broer of zus. De leiding, José en Marit van Diepen, stuurden aan de deelnemers verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten, waarmee je punten kon verdienen als je ze binnen de tijd oploste of uitvoerde.

Er werd ontzettend enthousiast meegedaan, meegedacht, gelachen met elkaar, aangemoedigd, gecomplimenteerd en vooral veel plezier gemaakt. En tot slot kwamen er twee winnaars uit het spel: Jasmijn en Lise! Zij wonnen het grote ei!

Lees ook: