Één nacht in een doos

Wat hebben we genoten van één nacht in een doos! ‘We’ dat waren zes jongeren van de SOOS (jongerenontmoeting van onze kerk), Bert Wierenga en Rineke van den Berg. En wij niet alleen, maar ook de gemeenteleden die ’s avonds langskwamen in de tuin van Bert en Anne Marie waar we de actie hielden. Het was leuk om de hutten te kunnen laten zien die de jongeren van de dozen hadden gemaakt.

Er waren die middag 12 grote lege kartonnen dozen door Onstenk Meubelen gebracht en daarmee waren de jongeren aan de slag gegaan om een eigen hut mee te maken. In groepjes van twee gingen ze aan het werk en er kwamen heel verschillende creaties uit.

Naast dat gemeenteleden de hutten konden bewonderen, was er ook koffie en thee met zelfgebakken lekkers te koop en speelde Jana harpmuziek. Ook hoorden we een videoboodschap van Erik Staal, de chirurg die in Tanzania bij het ziekenhuis betrokken is. De hele actie van slapen in een doos was namelijk bedoeld om geld in te zamelen voor Stichting Simba Health die een ziekenhuis in Tanzania ondersteunt.

Nadat de bezoekers weer vertrokken waren, stapten wij op de fiets naar de Haverkamp in Varssel. Daar brandde het kampvuur al bij de familie Heinemans!

We hebben gezellig bij elkaar gezeten. Omstreeks middernacht vertrokken we weer naar Hengelo. Stil zitten werd het echter niet. We gingen in twee groepen op pad om het goede doel Stichting Simba Health nog meer onder de aandacht te brengen. Met adressen van gemeenteleden in de ene hand en posters in de andere hand reden we door het donkere Hengelo. Heel stil slopen de jongeren naar het raam van de woonkamer om daar aan de buitenkant de poster met schilderstape op te plakken. Spannend! Maar ook erg leuk om te doen. Op de poster stond informatie over de actie en de mogelijkheid tot doneren. Daar is nog veel gebruik van gemaakt!

Eenmaal terug bij de hutten waren we toch wel erg moe. We hebben nog wat gegeten en gedronken, wat smaakten de traktaties die sommige gemeenteleden hadden meegebracht goed! Daarna doken de jongeren, Bert en Rineke hun hut in, en bij sommige hutten werd er al snel geslapen.

De volgende morgen hebben we samen ontbeten en de hutten opgeruimd tot één grote stapel karton. Één voor één vertrokken de jongeren, gapend, moe, maar ook met een glimlach. Gelukkig had Bert nog de energie om alle karton in zijn aanhangwagen weg te brengen en was alles snel weer netjes in de tuin van Bert en Anne Marie.

Tenslotte is het mooi om te vermelden wat het bedrag is wat deze jongeren met hun actie hebben opgebracht: € 1.270,60! Heel hartelijk dank aan alle gemeenteleden en sponsors (familieleden, vrienden) die hebben bijgedragen aan dit mooie bedrag!

SOOS

Zit je op de middelbare school en vind je het leuk om samen met andere jongeren je in te zetten voor anderen of iets te leren wat in onze samenleving speelt, kom dan eens naar de SOOS. Dit is een jongerenontmoeting van onze kerk.