Nieuws van het Repair Café Hengelo Gld.

Nieuws van het Repair Café Hengelo Gld.

Waar zijn we mee bezig en wat houdt ons bezig. U leest het in het stukje van het landelijk Repair Café!

 

Wachten op de Europese Unie?

Fabrikanten van elektrische apparaten moeten verplicht worden producten te maken die langer meegaan en gerepareerd kunnen worden. Dat staat in een resolutie die onlangs door grote meerderheid van het Europees Parlement is aangenomen.

Volgens de Europarlementariërs moet het recht op reparatie uitgebreid worden, Onafhankelijk herstellers en gewonere consumenten moeten ook vrije toegang krijgen tot reparatie- en onderhoudsinformatie. In de praktijk geldt het recht op reparatie vooral voor professionele, merk gebonden reparateurs.

 

Door te repareren kan de consument bijdragen aan de circulaire economie

Met de resolutie verhoogt het parlement de druk op de Europese Commissie. Deze komt dit jaar met plannen om reparatie en hergebruik te stimuleren. Met deze resolutie maken we glashelder wat we van de Commissie verwachten, zegt de Duitse Anna Caverzinni, die het initiatief nam voor de resolutie. Ze gelooft dat consumenten door hun eigen spullen te repareren, kunnen bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. Wat het recht op reparatie betreft moet de EU gewoon leveren, meent de Europarlementariër.

 

Waarom wachten?

Waarom wachten, kom nu al met defecte apparaten naar het Repair Café om deze samen met de monteurs te repareren. Ook voor een kopje koffie of thee en een praatje met de vrijwilligers bent u welkom. De hele zomer zijn we gewoon present!

Het Repair Café aan Kerkstraat 15 in Hengelo is elke 1e en 3e donderdag van de maand geopend van 15.00 tot 20.00 uur.

 

http://www.repaircafehengelogld.nl

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: