Kinderkerk pinksteren

Pinksteren,

We hebben weer een feestelijke Pinksterdienst gevierd.

Tijdens de kinderkerk waren de kinderen druk bezig met proefjes doen. Er konden windmolentjes gemaakt worden – heel passend omdat de Heilige Geest als een wind kan zijn – Je ziet Hem niet, maar Hij is er altijd!

Daarnaast moesten de kinderen een ballon statisch maken door over hun haren te wrijven. Eenmaal statisch kon je met de ballon een pen, die op een flesje lag, laten bewegen zonder de pen aan te raken. Heel bijzonder.

Maar het leukst was toch wel het verven met de ouderwetse slacentrifuge. In menig keuken werd er, vooral vroeger, volop gebruik gemaakt van de slacentrifuge. Ik kan mij ook herinneren toen ik jong was, hoe mijn moeder de natte sla door middel van de slacentrifuge poogde te ontdoen van het vele water. In de Pinksterdienst werd er geen sla gecentrifugeerd, maar verf op een papieren bord. Dit leverde de meest mooie kleurtjes en vormen op. De kinderen stonden dan ook letterlijk in de rij om zo ook zelf mooie verfwerkjes te creëren. Ook de binnenkant van de centrifuge zag er na afloop van de kinderviering mooi gekleurd uit. Zouden ze nu bij Rineke thuis gekleurde sla eten?

Al met al was het een groot succes en zeker de moeite waard om thuis ook te proberen.

Groet namens de Jeugdraad, van Inge Lenselink.

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: