Jeugdraad

Terugblik GeZinCafé

Op 25 september kwamen een aantal gezinnen met kinderen in de leeftijd van de basisschool bij elkaar om te vieren, elkaar te ontmoeten en samen te eten. We zongen met elkaar “God van licht, wees een gids. Leid mij door het donker, veilig naar de kust”. In ons gebed kwam terug dat we God dankbaar zijn. Ook hebben we gebeden voor:

 

Jeugd

Terugblik Kliederkerk

 

Op zondagmiddag 2 oktober werd er in Keijenborg een Kliederkerk gehouden.

Spelenderwijs met een Bijbelverhaal aan de slag. Na afloop hebben we met elkaar een heerlijke high tea gehouden. Zowel kinderen als ouders waren erg enthousiast. Dit keer hebben we het verhaal van Abraham gelezen. Er werd druk samen tenten gebouwd van bamboestokken en lakens, een schatkistje versierd, tekeningen van zand gemaakt, marsmellows boven een vuurtje gestookd, een Abrahampoppetje geknutseld, een ga-op-reis-spel gespeeld, de sterren bewonderd, gepuzzeld en nog veel meer! We sloten het samen spelen af met samen zingen en de zegen ontvangen onder de regenboog. Altijd een bijzonder moment.

Terugblik Sirkelslag

Een aantal tieners kwam vrijdagmiddag 21 oktober bij elkaar om Sirkelslag te spelen in Kerkstraat 15. Sirkelslag is een landelijk spel waaraan meer dan 600 jeugdteams aan meedoen. We keken naar een film op de laptop waarbij we mee werden genomen in een verhaal van twee mensen die een feest voorbereiden. Moesten ze nu wel of niet die ene vervelende jongen uitnodigen? Welke voorbereidingen moesten ze allemaal treffen voor een feest? Ze herinnerden zich het Bijbelverhaal over Zacheüs, een kleine man die ook niet geliefd was maar bij wie Jezus wèl op bezoek ging waardoor Zacheüs helemaal veranderde.

 

Tijdens het verhaal werden er opdrachten gegeven door de acteurs die te maken hadden met het verhaal dat ze vertelden. Een tijdsklok liep tijdens deze opdrachten dus de tieners werden enorm fanatiek om zoveel mogelijk punten te behalen in de gegeven tijd! Dit maakte de middag erg gezellig, want er werd veel gelachen.

Terugblik soos restaurant

Wat is er van alle kanten genoten van het restaurant dat gehouden werd in de Remigiuskerk op vrijdagavond 14 oktober. De jongeren van de Soos hadden de kerk mooi aangekleed, de tafeltjes in restaurantopstelling neergezet en de kaarsen aangestoken. Een gedeelte van het eten hadden ze zelf gemaakt. Maar het leukste was toch wel het ontvangen van de 28 gasten en ze bedienen! Zowel gasten als jongeren hebben een ontzettend leuke avond gehad. En er is een geweldig bedrag voor de Voedselbank mee opgehaald: 539 euro!

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: