Interkerkelijk motortreffen Joure/Hengelo

Interkerkelijk motortreffen Joure/Hengelo

Er werd naar uitgekeken! Twee jaar kon het 4e interkerkelijke motortreffen Joure/Hengelo vanwege corona niet doorgaan. Op zaterdag 3 september was het dan toch zover. Een enthousiast groepje Hengelose motorrijders maakte zich op om de Jousters een eindje tegemoet te rijden. De zon scheen. De motoren liepen als zonnetjes. De ontmoetingsplek aan de A28 was snel bereikt. Ook de motorrijders uit Joure hadden er zin in en waren er eerder dan gedacht. Er werd daarom ruim de tijd genomen voor begroeting, lunch en de per auto nagekomen koffie uit Hengelo. Via de Veluwe ging de route vervolgens gezamenlijk richting Hengelo. In Hoog Soeren werd een tussenstop gehouden en was het goed toeven in de schaduw. De temperatuur had inmiddels tropische waarden aangenomen en dat begin september! Eind van de middag kwam Hengelo in zicht, waar een gezellige avond werd gehouden en waar de gasten naar de overnachtingsadressen werden begeleid.

Zondagmorgen verzamelde een groot aantal belangstellenden zich onder een stralende zon voor de openluchtdienst bij de Varsselse molen. Voor wat extra schaduw werden twee partytenten opgezet, die spontaan werden aangeboden door zorgboerderij De Mettemaat. Motoren sierden het terrein. Eén ervan reed zelfs de dienst binnen, die was georganiseerd vanuit de Raad van Kerken en de voormalige 4e zondagcommissie Veldhoek. Voorganger was ds. Christien Ferrari. Het thema van de kerkdienst was “Geloven met een omweg”. Er werd geluisterd naar een lied van Stef Bos: ‘De Weg’. Vooral de tekst “Volg niet de aangegeven richting, volg niet de route die je kent. De omweg is veel mooier en duurt langer, je ziet veel meer langs een weg die je niet kent” sprak tot de verbeelding. Medewerking was er van muzikanten van Crescendo, enkele zangers en de Hamove, waarmee wijlen Jaap van Gijssel vorig jaar al de eerste contacten had gelegd voor een openluchtdienst. Aan het begin van de dienst werd een kaars aangestoken voor allen die we missen. De unieke locatie zorgde voor verbinding tussen de Hengelose motorsportvereniging en de kerkgemeenschappen en tussen mensen die motorrijden en mensen die belangstelling hebben voor de motorsport. Tijdens de koffie na de kerkdienst was er voor bezoekers gelegenheid om een stukje mee te rijden in een zijspanbak of achter op een motor. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Zelfs 90+ (!!) genoot ervan even bakkenist te zijn.

Tegen twaalven vertrokken de motoren voor een rondje in de omgeving en na de lunch weer richting het noorden. In Ommen werd afscheid genomen en vertrok de ene groep richting Friesland en de andere weer richting Hengelo, waar door diverse mensen nog even nagenoten werd van een geslaagd weekend. Volgend jaar hopen we met een aantal mensen een tegenbezoek te kunnen brengen aan Joure.

Gerry Spekkink

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: