Tweede Online Inspiratie en Ontmoetingsavond op 11 maart

Tweede Online Inspiratie en Ontmoetingsavond op 11 maart met ds. Joop Mol

Na de succesvolle avond met pastor Mia Tankink van 28 januari jl., zal nu Joop Mol de gast zijn. Deze houdt geen lezing, maar dan organiseren we een soort “podcast”. Een podcast is een online vraaggesprek. We zullen Joop Mol bevragen over zijn loopbaan als predikant. Hoe heeft hij zijn werk ervaren in deze tijd van secularisatie? Wat hield hem op de been? Wat waren zijn drijfveren? Lijkt dit u interessant? Meldt u zich dan aan. En heeft u vragen? U kunt ze deze avond aan hem stellen.

 

U kunt zich voor 9 maart aanmelden bij Frida Meints (f.meints@gmail.com). U ontvangt dan van haar een link.

 

Derde Online Inspiratie en Ontmoetingsavond op 8 april met Augustinus Aerssens (25), jongste kloosterling van Nederland

Augustinus is als Pascal opgegroeid in Assen bij een niet-kerkelijk gezin. In een vakantie in Frankrijk bij het bezoeken van een kerk ontstond zijn roeping. Hoewel hij die niet zo direct herkende. Weer thuis kreeg hij via een oom en tante de bijbel van Nico ter Linden in handen. Deel voor deel las hij deze. Op zaterdag voetballend als andere jongens en zondags in de kerk.

Tijdens het gymnasium deed hij zijn maatschappelijke stage bij de RK kerk in Assen. Op 15 jarige leeftijd heeft hij zich laten dopen. Daarna studeerde hij in Tilburg, Engeland en Zwitserland. Inmiddels maakt hij deel uit van de orde van de Dominicanen en woont in een klooster in Rotterdam. Wat maakt dat een jonge man in deze tijd kiest voor een leven in het klooster? Op deze avond zal Augustinus ons hier over vertellen.

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: