Géén Noaberviering op 20 februari

Raad van kerken hengelo: géén Noaberviering op 20 februari!

In aansluiting bij de corona-maatregelen die gelden binnen de geloofsgemeenschappen van Hengelo kan de geplande Noaberviering van 20 februari géén doorgang vinden.

 

De Noabervieringen bestaan al sinds 2012 en zijn een uitvloeisel van een eerdere oecumenische viering met als thema ‘God is voelbaar waar mensen bruggen slaan en nieuwe wegen gaan’.
Als (kerkelijke) noabers delen we verdriet en vreugde, leren we van elkaar door uitwisseling van tradities en gedachten, vieren we samen met gebed, lied of muziek en zijn we gastvrij voor elkaar. Delen, leren, vieren en gastvrijheid over kerkgrenzen heen. Dat is de kern van deze laagdrempelige en oecumenische themaviering voor jong en oud. De bijeenkomsten worden elk kwartaal gezamenlijk georganiseerd en geleid door een vertegenwoordiger vanuit de protestantse, vrijzinnige en katholieke geloofsgemeenschap. De locatie wisselt per seizoen en is nu in het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap aan de Banninkstraat.

 

De Raad van Kerken hoopt dat het verantwoord is om volgend kwartaal, op zaterdag 24 april 2021, deze vorm van ontmoeting wel weer te kunnen realiseren.

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: