ds. Rineke van den Berg stelt zich voor.

Ds. Rineke van den Berg stelt zich voor.

Via deze weg wil ik mij alvast aan u voorstellen. In de zomer ga ik aan de slag als dominee in uw gemeente.
Helaas was er tijdens het beroepingsproces geen mogelijkheid voor een gemeenteavond om nader kennis te maken. Het was best lastig om een beroepingsprocedure te volgen in coronatijd. Maar ik heb plezierige gesprekken gehad met de beroepingscommissie, ben 1x voorgegaan in uw gemeente en heb de keren dat ik in Hengelo GLD was uw dorp wat meer verkend. Dit alles gaf mij vertrouwen voor een gezamenlijke toekomst.

Mijn naam is Rineke van den Berg, ik ben 41 jaar oud en ik woon samen met Alexander van Doorn en onze drie dochters Jana (10), Noömi (9) en Hanneli (3).

Ik ben momenteel werkzaam als predikant (80%) in de Protestantse Gemeente Bruchterveld. In 2007 ben ik als predikant begonnen in Veendam om daarna in 2014 over te stappen naar Bruchterveld.
Ik geniet ervan om dorpspredikant te zijn, waardeer de korte lijnen die er zijn (men kent elkaar)
en de saamhorigheid. Vanuit Bruchterveld krijg ik terug dat men het waardeert dat ik makkelijk benaderbaar ben, graag samenwerk en initiatieven neem. Ik hoop deze talenten ook in uw gemeente te kunnen inzetten.

Daarnaast hoop ik samen met u geloof, hoop en liefde naar onze naasten te kunnen uitdragen.
Het verhaal van de verloren zoon vind ik het allermooiste Bijbelverhaal. Het vertelt mij hoe verschillend mensenlevens kunnen zijn, en wij mensen onze grenzen daarin trekken naar elkaar toe, maar Gods liefde boven alles uitstijgt. De vader ontvangt zijn zoon met open armen zonder voorwaarden vooraf te stellen. Dankbaar voor deze liefde probeer ik te leven als mens en als dominee.

Ik kijk ernaar uit om tijdens en na de zomervakantie kennis met u te maken en samen op te trekken als kerkgemeenschap in Hengelo gld.

Vriendelijke groet,

Rineke van den Berg