Diaconie Nieuws

Diaconie Nieuws

Afscheid en welkom

We schreven er in de vorige Klokgeluiden al over. Na 23 jaar(!) stopt Annie Weijers met de coördinatie van de wekelijkse bloemgroet. Ze weet het nog precies te vertellen. In mei 1998 is ze begonnen. Ze kan dat zo goed onthouden omdat in september van dat jaar een kleindochter geboren is. Ze had eigenlijk al wel een paar jaar eerder willen beginnen maar er had zich op dat moment al iemand anders gemeld. Gelukkig hoefde ze niet te solliciteren en was het met een mondelinge afspraak geregeld. In een schriftje werd al die jaren bijgehouden wie er aan de beurt was. Elke week ging bij iemand de telefoon om te melden dat diegene aan de beurt was. Het is in al die jaren maar een heel enkele keer misgegaan omdat iemand het vergeten was.

Annie houdt er niet zo van om in de belangstelling te staan, dat laat ze liever aan anderen over. Wat ze wel belangrijk vindt, is om eens te benoemen hoe bijzonder het is dat deze groep vrijwilligers jaar in, jaar uit elke week zorgt voor een mooi boeket in de kerk. Met het 2e en soms 3e boeket van de diaconie is het daardoor mogelijk om meerdere gemeenteleden/gezinnen te laten merken dat er aan hen gedacht wordt. Annie zegt: “Jullie zetten mij nu wel in het zonnetje maar dat verdienen deze vrijwilligers misschien nog wel meer! Sommigen waren er al toen ik het overnam en zijn al die jaren trouw 1 en een enkele keer 2 maal per jaar voor een boeket blijven zorgen. Dat mag ook wel eens gezegd worden”. Dit karakteriseert wel het zorgzame en bescheiden karakter van Annie. Op het moment dat we haar spreken is ze net 89 jaar geworden. Ze is nog helder van geest maar lichamelijk gaat het hier en daar wat minder. Ze wil niet wachten tot het te zwaar wordt en daarom is nu de tijd gekomen om het stokje over te dragen. We danken Annie voor haar jarenlange inzet en wensen haar nog mooie jaren toe.

Inmiddels is er een opvolgster gevonden. Betsy Schuerink gaat per juni haar taak overnemen. Haar telefoonnummer is vanaf deze editie van Klokgeluiden op de adressenpagina achterin te vinden. We zijn erg blij dat het zo snel gelukt is om iemand te vinden die ons wil helpen deze bloemengroet in stand te houden. We wensen Betsy veel succes toe.

Namens de Diaconie,
Hermien Fokkink, secretaris

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: