De weg door Jeruzalem

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in groepjes van twee personen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Ook mensen van buiten de kerk zijn welkom. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis.

De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Met de QR-codes ontdekken de deelnemers steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap.

Wanneer: Zaterdag 3 april

Wat heb je nodig?: Jullie krijgen van ons een mail met materiaal die jullie uit moeten printen, en neem een hamer en spijkers mee! Vergeet niet ook je mobiele telefoon mee te nemen waar je de QR codes mee kunt scannen. Eventueel mag je oortjes of een koptelefoon meenemen.

Hoe laat: We starten in ieder geval om 11.00 uur, meld je aan en je krijgt van ons de exacte tijd wanneer je mag gaan starten

Waar: Startpunt Kerkstraat 15

Lijkt het jou ook zo leuk? Geef je dan op voor 26 maart as bij José van Diepen, jmvandiepen@ziggo.nl of 06-47391909

Groeten, Jeugdraad PKN Hengelo

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: