Belangrijk project Love Justice

Persbericht

Belangrijk project Love Justice in Sierra Leone ondersteund door diaconie Hengelo gld.

Nicky Bah-te Slaa komt uit de Achterhoek en woont al jaren samen met haar man Abdulai en hun twee kinderen in Sierra Leone. Daar werken ze mee aan het project Love Justice. Love Justice traint en plaatst mensen op “transfer points”. Dit zijn doorreispunten die bij grenzen liggen en bij busstations en vliegvelden.  De mensen van Love Justice observeren wat er gebeurt op die doorreispunten en proberen zo herkennen of er mensenhandel plaatsvindt. Helaas gebeurt dit nog veel in Sierra Leone. De mensen van Love Justice proberen de mensenhandel te stoppen, voordat mooie levens worden uitgebuit en mensen als slaaf worden verkocht.

Abdulai Bah is binnen deze organisatie onder andere verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van de lokale mensen.

Nicky en Abdulai krijgen voor hun werk bij Love Justice een vergoeding. Dit is ongeveer de helft van hun budget en helpt het gezin te kunnen voorzien in woonruimte, transport, eten en andere vaste lasten zoals gas, water en elektriciteit. Voor de andere helft van hun budget hebben ze sponsors nodig, die hen financieel ondersteunen om kosten te dekken voor bijv. zorgverzekering, vliegtickets en educatie voor de kinderen en documentatie (visums en paspoorten e.d.). De diaconie van de Protestantse gemeente Hengelo Gld. ondersteunt al enkele jaren dit belangrijke project vanuit het geloof dat mensen zijn bedoeld om in vrijheid te kunnen leven en geen slaaf te zijn van een ander.

Komende zomer zijn Nicky en Abdulai in Nederland en komen ze in de kerkdienst van 10 juli aanstaande vertellen over hun project. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over hun werk, wees van harte welkom! De dienst begint om 10.00 uur in de Remigiuskerk Hengelo Gld. Je kunt deze dienst ook online volgen via kerkdienstgemist.nl

Blijf op de hoogte van de kerkactiviteiten en het laatste nieuws meld u hier aan voor de mail

    Lees ook: