Kliederkerk Hengelo-Keijenborg op 16 april

 

Naar de kerk met je gezin. Een moment om samen creatief én actief bezig te zijn rondom een Bijbelverhaal. Voor gezinnen die veel, of juist minder hebben met het kerk zijn. Kliederkerk is dan perfect voor jullie!

De organisatie is in handen van de gezamenlijke Hengelose kerken. Met vrijwilligers wordt iedere keer weer een gevarieerde middag gevuld.

Anders dan de naam doet vermoeden is het niet alleen voor kleine kinderen of om er samen een rommeltje van maken. Kliederkerk is namelijk een vrije vertaling van de Engelse term ‘Messy Church’. Het is een vorm van kerk zijn die uit 3 onderdelen bestaat:

 

Samen vieren

Aan het begin wordt het Bijbelverhaal verteld. Na de activiteiten komen we terug en kan -wie dat wil- laten zien wat er gemaakt is.
De komende keer is het thema ‘te gast’.

 

Samen ontdekken

Activiteiten die creatief, actief en rustig zijn. Je kiest zelf met je gezin, oma/opa, vriendje of vriendinnetje een activiteit. Ben je klaar, dan kies je een volgende uit. Dit onderdeel duurt zo’n 50 minuten.
Zo is er de komende keer een parcours waar je geblinddoekt doorheen kunt gaan, je kunt figuurzagen, een mozaïek maken, puzzelen en nog veel meer.

 

Samen eten

In de vorm van hapjes en wat drinken sluiten we het laatste half uur samen af. Gewoon gezellig elkaar ontmoeten.
Deze keer gaat Helma zorgen voor soep en brood. Dat wordt een gezellig én lekker samenzijn!

Je bent van harte welkom zondag 16 april 2023 in de Remigiuskerk in Hengelo Gld.
Start 14.30 uur en we ruimen 16.30 uur alles weer op.

Kom met je gezin, opa’s, oma’s en neem ook een vriendje of vriendinnetje mee.

I.v.m. de inkopen is aanmelden fijn. Stuur een berichtje naar kliederkerkhengelokeijenborg@gmail.com met hoeveel personen je (ongeveer) komt.

Van de werkgroep Inspiratie en Ontmoeting

Terugblik op het bezoek aan het Joods Museum in Amsterdam Op maandag 20 maart zijn we met een bus vol ouderen uit Hengelo naar Amsterdam geweest om daar een bezoek...

Open Huis Kerkstraat 15

Na maanden van voorbereiding, diverse tekeningen bekijken, afkeuren, aanpassen en afspraken maken ging eind januari de opknapbeurt van het diaconaal centrum Kerkstraat 15 van start. Er werd geschuurd, gemeenteleden kwamen...

Workshop schilderen & terugblik ouderenmiddag

Er zijn 13 avondmaalsbekertjes geschilderd door de kinderen tijdens een workshop afgelopen maart. Deze bekertjes gaan tijdens het avondmaal gebruikt worden voor de druivensap. Dan is er tijdens het vieren...