I&O: Passie voor passie

Passie voor passie

Op Goede Vrijdag werken de drie kerken in Hengelo Gld samen. ’s Middags is iedereen om 15.00 uur welkom bij het lopen van de kruiswegstatie in de Willibrordparochie. Dit is ook geschikt voor mensen die minder te been zijn, aangezien de staties worden geprojecteerd op een groot scherm en je in de kerk kunt blijven zitten als dit nodig is.

’s Avonds houden we de lijdensweg van Jezus niet binnen de muren van de kerk, maar gaan naar buiten. We lopen van de Willibrordkerk, via het Vrijzinnig kerkje in de Banninckstraat naar de Remigiuskerk. Een houten kruis wordt daarbij in ons midden gedragen. Het zal een ingetogen tocht worden waarbij we op verschillende punten stil staan. Daar zijn schilderijen te zien die te maken hebben met het lijdensevangelie. We doen dit alles met respect voor de verschillende tradities die de drie kerken kennen.

 

Ter voorbereiding op deze Goede Vrijdag worden er twee avonden georganiseerd:

  • Schilderen kruiswegstatie

Ga de uitdaging aan om een schilderij te maken van één moment tijdens de kruisweg van Jezus. We gaan niet zozeer het vallen van Jezus schilderen, of de hulp die Hij kreeg. Maar we gaan aan de slag met kernwoorden die passen bij de 14 statiën. Hoe zou jij één zo’n kernwoord verbeelden?

Rineke van den Berg houdt een inleiding zodat je een handvat hebt om mee aan de slag te gaan.

Je hoeft er niet goed voor te kunnen schilderen, het moet je aanspreken om met verbeelding te willen werken. Je vertelt namelijk een verhaal met je schilderij.

Alle schilderijen krijgen een plekje tijdens de kruisweg die we ’s avonds op Goede Vrijdag gaan lopen.

Wanneer: 29 maart

Waar: Willibrordhuus 😊

Aanvang: 19:00 uur

Opgave bij: ds Rineke van den Berg

 

  • Vormgeven Passiekruis

Samen met elkaar een houten kruis in elkaar te zetten o.l.v. Gerald Veldscholten.

De bedoeling is niet om twee latten op elkaar te timmeren en snel klaar te zijn maar een kruis met iets meer uitdaging. Toch zal het wel een eenvoudig kruis worden, dat wil zeggen, zonder teveel poespas. Een activiteit voor mensen die houden van klussen!

Zaterdag 18 maart om 15.00 uur bij Gerald in de werkplaats: Hummeloseweg 28.

Opgave bij Gerry Spekkink: 06 – 47 15 36 10, g.spekkink@12apostelen.nl

 

 

Oproep

Wie wil op Goede Vrijdag ‘s avonds het passiekruis dragen?

We schatten in dat we vier of zes dragers nodig hebben voor het dragen van het kruis. We kijken bij de opgave of het lukt om mensen van dezelfde lengte bij elkaar te zetten, dit vergemakkelijkt het dragen van het kruis.

Jong en oud zijn welkom!

Opgave en/of info bij Gerry Spekkink of Rineke van den Berg

 

eindexamenkandidaten

Eindexamenkandidaten   Het is weer een spannende tijd voor een hoop scholieren; het eindexamen komt eraan. Er wordt hard geleerd en geoefend voor de eindexamens. De Jeugdraad heeft een leuke...

Samenwerking Litania, soosjongeren en naaisters van het Repair Café!

Op 10 maart kwamen de jongeren van de jeugdsoos en de naaisters/vrijwilligers van het Repair Café samen in de Smederij. De jongere kregen hier uitleg over het doel van het...

Wandelend op weg naar Pasen in Bronckhorst

De Protestantse kerken van Steenderen, Vorden, Hengelo en Zelhem en Wichmond organiseren ook in 2023 weer een wandel-evenement: vijf wandelingen die starten en eindigen bij de voordeur van de deelnemende...