Zondagmiddag 11 februari zal in de Sint Joriskerk in Bredevoort het Maat Saxofoon Kwartet optreden.

11
feb
Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort
vrije bijdrage richtbedrag € 14,00
15:00 uur
in de buurt

Zij zijn een jong Nederlands/Portugees ensemble, bestaande uit Daniel op sopraansaxofoon, Catarina op alt, Pedro op tenor en Mafalda op bariton. Zij hebben in hun korte carrière al de meest prestigieuze Portugese klassieke muziekprijs gewonnen (“Prémio Jovens Músicos / 2018) én, in 2022, de “Dutch Classical Talent Award”. “They speak the same language, literally and musically! Very high technical level, organic playing and an insanely tight presentation”

(Dutch Classical Talent)

Het is dan ook geen wonder dat componisten maar al te graag met hen samenwerken en zo zijn er al meer dan 10 nieuwe stukken voor hen gecomponeerd, door grote namen als als Nuno Lobo, Arnold Marinissen en Kaveh Vares.

Over hun debuut-cd (“Ciudades”) zegt  ‘Luister Magazine’: “we kunnen kort zijn over het spel van Maat: veelbelovend, duivels goed en hemels aanstekelijk in alle stukken.”
Maat is van alle markten thuis; in het seizoen 2022/2023 produceerden zij samen met AYA Dans-theatergezelschap en choreograaf Wies Bloemen een voorstelling voor kinderen: WILD 6+, maar ook een nieuwe cd met de Portugese gitarist António Carlos Costa, waarop traditionele Fado- en hedendaagse muziek valt te beluisteren. Dit seizoen is het de beurt aan hun eigen productie “No one is too small".

Of je nu hun optreden tijdens het ‘Grachtenfestival 20/21’ beluistert, of hun optreden bij ‘Podium Witteman’ (youtube), het is allemaal even klassiek swingend!