Zandkunst tijdens de kerstmarkt op 9 december

09
dec
Remigiuskerk
De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.
14:30 uur
PKN Hengelo Gld

Tijdens de kerstmarkt op 9 december a.s. gaan ook de deuren van de Remigiuskerk open. Het College van Kerkrentmeesters heeft in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Remigiuskerk zandkunstenares Helene Wieringa uitgenodigd om te komen optreden met een kerstvoorstelling.

Helene op haar website: “Zandkunst is prachtig, betoverend, verwonderlijk. Mensen zitten op het puntje van hun stoel. Wat wordt er nu weer getekend? Op de achtergrond klinkt mooie muziek en de plaatjes vormen een verhaal. Zandtekenen is sprookjesachtig, het verwondert mensen, het maakt toeschouwers rustig, vrolijk en dromerig.  Het is een kunstvorm die veel zintuigen in beweging brengt; ogen, oren, gevoel en creativiteit worden aangeraakt”. En terwijl het plaatje vanuit de handen van Helene ontstaat vertelt haar echtgenoot het kerstverhaal.

De voorstelling duurt 15-20 minuten.

De middag begint om 14.30 uur met orgelspel. De eerste zandkunstvoorstelling start om 15.00 uur en zal elk half uur herhaald worden met een onderbreking van16.30 tot 17.00 uur. Tijdens dit intermezzo zal er weer op het orgel gespeeld worden. De laatste zandkunstvoorstelling start om 18.30 uur.