Het honderdste Sint Jorisconcert op zondagmiddag 14 januari 2024:

14
jan
Sint Joriskerk, Markt 3 Bredevoort
Vrije gift
15:00 uur
in de buurt

Het Apollo Ensemble met het programma ‘Italian Delight’.

 

Zondagmiddag 14 januari zal in de Sint Joriskerk in Bredevoort het Apollo Ensemble optreden. Het Apollo Ensemble bestaat uit David Rabinovich, viool, Daphne Oltheten, viool, Thomas Oltheten, fagot en Marion Boshuizen, klavecimbel.

In ‘Italian Delight’ brengen zij een gevarieerd programma op hoog muzikaal niveau met 17e en 18e  eeuwse muziek van de componisten Lotti, Besozzi, Veracini en Vitali. Ook Antonio Correli en Vivaldi ontbreken niet!

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroeg barok tot vroege romantiek.
Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie. Zij worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken. En wat is mooier en dankbaarder dan deze fascinatie te delen met het publiek?

Tenslotte

Het concert vindt plaats op 14 januari in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Aanvang 15.00 uur. Kerk open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici onder het genot van een glaasje wijn of vruchtensap.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 14,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Voor kinderen tot 16 jaar is de toegang gratis.

 

Meer informatie vindt u op de volgende websites:

https://sintjorisconcerten.nl

https://apollo-ensemble.nl/