Agenda Soos

12 februari 9.45 uur in de Bleijke

We zien elkaar op zondagmorgen om 9.45 uur bij de hoofdingang van de Bleijke. Als iedereen er is, gaan we met elkaar naar het Atrium, de ruimte waar de kerkdienst gehouden wordt.

Samen met de vrijwilligers halen we de mensen die wonen in de Bleijke op. Van 10:30 – 11:15 uur is er een kerkdienst waarin onze eigen dominee Rineke van den Berg voorgaat. Na de kerkdienst is er koffie en helpen we met koffieschenken. Ook zorgen de jongeren voor lekkers bij de koffie! Hierna helpen we weer met het wegbrengen van de bewoners.

24 februari Smederij, 18.00 uur

We verzamelen in de Smederij, die achter Kerkstraat 15 ligt.

Kerkstraat 15 wordt namelijk verbouwd.

We zetten wat lekkers op tafel en wie wil kan een broodje hamburger maken!

Omdat de soos een paar jaar terug in de smederij gehouden werd, willen we met de jongeren van nu kijken of we dat weer gaan doen, en zo ja, wat we dan willen aanpassen zodat het een fijne plek voor de jongeren wordt, rekening houdend met het Repair Café dat ook van de smederij gebruik maakt.

Een gezellige avond samen dus, waarbij we om ons heen kijken, maar ook vooruit kijken naar wat we dit seizoen nog verder samen gaan ondernemen.

AGENDA JEUGDWERK

19 februari 2023

19 februari 2023

Deze zondagmorgen vieren we avondmaal als gemeente. We nodigen speciaal alle gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd hiervoor uit. Er is tijdens de kerkdienst en de kinderkerk aandacht voor wat het avondmaal betekent. Na de kerkdienst ontmoeten de gezinnen elkaar bij de koffie en aansluitend is er een lunch.

Zo is er genoeg tijd om elkaar te ontmoeten, en door te praten over wat brood en wijn betekenen.

Graag hiervoor opgave bij dominee Rineke van den Berg zodat we weten hoeveel we nodig hebben voor de lunch. Opgave voor 15 februari.

Als vervolg hierop mogen de kinderen enkele weken later tijdens een workshop van De Keramiekschuur uit Doetinchem een avondmaalbekertje beschilderen onder leiding van Mirjam van der Zouwen-de Vries. Deze bekertjes blijven in de kerk en zijn bedoeld voor de druivensap. Alle kinderen die de basisschoolleeftijd hebben worden hiervoor per brief uitgenodigd.

eindexamenkandidaten

Eindexamenkandidaten   Het is weer een spannende tijd voor een hoop scholieren; het eindexamen komt eraan. Er wordt hard geleerd en geoefend voor de eindexamens. De Jeugdraad heeft een leuke...

Samenwerking Litania, soosjongeren en naaisters van het Repair Café!

Op 10 maart kwamen de jongeren van de jeugdsoos en de naaisters/vrijwilligers van het Repair Café samen in de Smederij. De jongere kregen hier uitleg over het doel van het...

Wandelend op weg naar Pasen in Bronckhorst

De Protestantse kerken van Steenderen, Vorden, Hengelo en Zelhem en Wichmond organiseren ook in 2023 weer een wandel-evenement: vijf wandelingen die starten en eindigen bij de voordeur van de deelnemende...