Nieuws
I&O 14 november 2018
“Yoga en Meditatie als persoonlijke oefenweg.”

Als ik praat over mijn ontwikkeling in m’n leven, gebruik ik vaak de begrippen ‘oefenen’ en ‘weg’. Iets onder de knie krijgen vergt tijd en volharding. Bijvoorbeeld een bepaalde ademtechniek, of een bepaalde yogahouding. Of een bepaald gebed zó doen dat het voelbaar is. Dat ik er innerlijk stil van word.

De tijd nemen om iets te leren is één aspect, maar om het dagelijks te doen is nog iets anders. Het confronteert me met m’n wil: wìl ik het wel echt? Er zijn zoveel dagelijkse gebeurtenissen die me afleiden, waardoor ik er niet aan toekom of het maar half doe.

Tegelijk merk ik hoezeer dat oefenen me blij maakt van binnen. Het bevestigt dat ik het nu anders doe dan een maand geleden. Dan zie ik even m’n ‘weg’. Het is goed en prettig daar af en toe bij stil te staan.

Bewegen en stil zijn. Of beter gezegd: bewegen en geleidelijk stil worden. Yoga doen is heel concreet en praktisch. Ademen doen we allemaal en altijd, simpel gezegd. En toch is er zoveel meer aan te beleven. Via ademen komt mediteren om de hoek kijken. Als ik me focus op m’n adem, word ik stil. Die innerlijke stilte maakt ruimte voor mediteren.
Hopelijk kan en mag ik op 14 november iets vertellen over hoe dat werkzaam is in mijn leven.

Art Schieman.
Informatie over het werk dat ik doe kun je vinden op www.aruncounsel.nl.

Datum: 14 november.
Tijd: 20.00 – 22.00 uur.
Plaats: Ons Huis.
Kosten: vrije gift.
Home  |  Fotoalbum  |  Kerktelefoon  |  Archief  |  Links  |  Contact  |  Sitemap