Nieuws
Oecumenische motortoer 21 mei 2018
Ook dit jaar wordt op Tweede Pinksterdag door de gezamenlijke kerken een oecumenische motortoerrit georganiseerd. En… wat bijzonder is, het is voor het 10e achtereenvolgende jaar dat dit evenement plaatsvindt! Daar zal op gepaste wijze aandacht aan worden besteed!
Dit jaar werd al eerder interkerkelijk getoerd. Een tussendoortje! De Raad van Kerken heeft goede contacten in Joure. Twee jaar geleden bracht een oecumenische groep motorrijders uit Hengelo een bezoek aan Joure en onlangs kwamen motorrijdende gemeenteleden uit Joure voor een tegenbezoek naar Hengelo. Dat was in alle opzichten een zonnig weekend!
Op Tweede Pinksterdag gaat de rit door het Twentse platteland achter landgoed Twickel en een stukje Duitsland eerst naar Gramsbergen. Vervolgens via Hardenberg, langs Beerze en Ommen met het zicht op landgoed en kasteel Vilsteren, door de bossen van Dalfsen en over de Holterberg weer naar de Achterhoek. Bijzonder is dat de route voert langs drie motorcircuits: de Varsselring, Tubbergen en de Luttenbergring in Raalte. Behalve bijzondere oecumenische ontmoetingen en het delen van enthousiasme voor motoren, is het doel om samen te genieten van ritten door de natuur en een passende bestemming. 
De start is om half tien 's ochtends  bij de Willibrorduskerk, Spalstraat 38. Vanaf negen uur is er eerst koffie. Om mee te doen met deze motortoerrit, als rijder of als passagier, is een berichtje aan  Chris Peelen (tel. 462799/e-mail cpeelen@live.nl), Jaap van Gijssel (tel. 464460/e-mail jjvg@dds.nl) of Gerry Spekkink (tel. 461146/e-mail spekkink@hetnet.nl) voldoende.
Kosten bij inschrijving: € 12,50. Hiervoor krijgen de deelnemers een mooie motortocht, koffie aan het begin en een lunchpakket. De meeropbrengst komt ten goede aan “Puur Natuur“ van de Stichting Philadelphia. Zo genieten ook anderen mee!
Home  |  Fotoalbum  |  Kerktelefoon  |  Archief  |  Links  |  Contact  |  Sitemap