Nieuws
Sint Maarten 11 november 2018
Feest en optocht in Hengelo.
11 november is de dag… dat mijn lichtje branden mag! Dat zullen de kinderen weer zingen met lantarens in de handen en met een blij gevoel over lekkers dat er die avond ook bij hoort.
De kerken van Hengelo organiseren ook dit jaar weer de viering van Sint Maarten binnen en buiten. Zondag 11 november om 18.30 uur zijn alle kinderen met hun ouders welkom in de Remigiuskerk. Hier wordt het verhaal van Sint Maarten in woord en beeld verteld, is er muziek en zang. Daarna gaan de kinderen met zelf meegenomen lampionnen in optocht door het donker op weg naar het plein bij de Willibrordkerk en Willibrordhuus. Daar kun je smullen van een lekkere verrassing!

Ook iets meebrengen voor arme kinderen!
Sint Maarten is een voorbeeld in delen, iets weggeven van je zelf aan een ander die arm is. Daarom doen we een oproep aan alle kinderen om iets van zich zelf mee te nemen, wat ze willen geven aan arme kinderen. Dat kan een stuk speelgoed zijn, bijvoorbeeld een knuffel, potloden, een boek, autootje, lego of een pop. Het hoeft niet veel te zijn, als het maar niet vies of kapot is. Bij de ingang van de Remigiuskerk wordt dit verzameld in de Mand van Maarten en de spullen zullen worden verdeeld onder de kinderen die het minder getroffen hebben.
En omdat Sint Maarten een ridder was, mogen kinderen natuurlijk zelf ook verkleed als ridder komen! Het geheel duurt ongeveer een uurtje. Van harte welkom allemaal!
Contact en informatie: Henk Roes, tel. 06-21241984.
Home  |  Fotoalbum  |  Kerktelefoon  |  Archief  |  Links  |  Contact  |  Sitemap