Kerkenraad, Diakenen
Feestelijke opening van Kerkstraat 15!!
Het karakteristieke huis aan de overkant van de Remigiuskerk is alweer ruim een jaar in gebruik voor diverse kerkelijke doelen. De diakonie kon dit pand twee jaar geleden kopen en heeft er met inschakeling van professionele en vrijwillige krachten iets prachtigs van gemaakt! Beneden is volop ruimte voor de kindernevendienst, de crèche en de ontvangst van familieleden bij uitvaartdiensten. Dat heeft zich inmiddels bewezen. Maar het pand is vooral aangekocht en bestemd om een diakonale functie te vervullen. Een geweldige kans om kerk-naar-buiten te zijn. In de afgelopen maanden is hiervoor een en ander tot stand gekomen. De smederij aan de achterzijde is omgetoverd tot een heel eigen soosruimte voor jongeren. Niet alleen jeugd van de Protestantse Gemeente is hier welkom, maar ook de vrienden en introducés van de “soosjongeren”. En aan de straatzijde staat iedere dinsdagmorgen de deur wijd open voor voorbijgangers, dorpsgenoten, iedereen die een praatje wil maken of gewoon even een kop koffie wil drinken. Gastvrijheid, aandacht een ontmoeting, daar draait het om met de inloopmorgen. Plannen voor een maandelijkse “ontmoetingsmaaltijd” worden op dit moment gesmeed en zo wordt Kerkstraat 15 steeds meer een begrip, naar we hopen met de associatie van “welkom”, “gastvriendelijkheid” en “dienstbaarheid” in het hart van Hengelo en mét hart voor Hengelo. De bovenverdieping is enige tijd in gebruik geweest voor noodopvang. Momenteel beraadt de diakonie zich op mogelijk ander diaconaal gebruik.
Nu is de tijd gekomen, vinden wij, om ook echt naar buiten te treden en Kerkstraat 15 voor te stellen aan ons dorp en alle inwoners. Aan het begin van het nieuwe seizoen zal er daarom een FEESTELIJKE OPENING zijn. Op zaterdag 22 september om 12.00 uur zal wethouder Steffens Kerkstraat 15 als Diakonaal Centrum openen. Een en ander zal niet onopgemerkt gebeuren: kom, hoor en zie! Alle belangstellenden zijn in de gelegenheid om het gehele pand te bekijken, men krijgt informatie en presentatie van diverse activiteiten in dit huis en er is iets te drinken en te eten. Ook de jongeren zullen zich niet onbetuigd laten en nodigen graag andere jongeren uit om de soosruimte te beproeven. Maar jong én oud zijn in alle ruimtes welkom. Tussen 12.00 en 14.00 uur kan men vrij in- en uitgaan.
Noteer dus deze datum in jouw/uw agenda, zorg dat je erbij bent! Wij verheugen ons op uw komst en vertrouwen op een mooie, nuttige toekomst voor Kerkstraat 15 – een warm kloppend hart in ons dorp!
Namens de Werkgroep “Kerkstraat 15” en de diakonie,
A. Blanken.
Home  |  Fotoalbum  |  Kerktelefoon  |  Archief  |  Links  |  Contact  |  Sitemap